Weergerelateerde gezondheidsrisico's

Warm weer of hitte kan ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen voor bezoekers van je evenement, vooral voor personen met een kwetsbare gezondheid en voor ouderen. Zo kan warm weer leiden tot uitdroging, warmte-oedeem (zwelling), warmtekrampen, vermoeidheid, hitteslag of zelfs hitteberoerte. Vooral bij een hoge vochtigheidsgraad kan de lichaamstemperatuur snel stijgen, ook al is de omgevingstemperatuur niet extreem hoog.

Ook een hevig onweer, storm of langdurige regenval kan de gezondheid van je bezoekers schaden. Wie namelijk te lang in een natte en/of koude omgeving verkeert, kan tekenen van onderkoeling of bevriezing vertonen.
Let op! Wanneer een hevig onweer of storm uitbreekt op een evenement is er ook een verhoogd risico op losgeslagen objecten wat dan weer kan leiden tot persoonlijke incidenten zoals valpartijen die eventueel gepaard gaan met verwondingen en breuken.


MAATREGELENWarm weer, hitte maar ook hevig onweer, storm of langdurige regenval kunnen dus ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengen en schadelijk zijn voor de gezondheid van je bezoeker. Hoewel je zulke risico’s niet altijd kan voorkomen, is het wel mogelijk om het risico op onder meer uitdroging of onderkoeling te minimaliseren. Hoe? Door onder meer onderstaande maatregelen te nemen.