Wegwijs in de risico’s op jouw evenement


Op zoek naar de juiste veiligheidsmaatregelen voor jouw evenement?

Dan ben je hier op het juiste adres. De basisveiligheidsmaatregelen vormen het startpunt voor de organisatie van elk veilig evenement. Het doel van deze maatregelen is om de algemene veiligheid te waarborgen, niet het beheersen, beperken of wegnemen van een specifiek risico. Denk hierbij aan het aanvragen van de juiste vergunningen of het opstellen van een inplantingsplan.

Naast deze basisveiligheidsmaatregelen zijn er nog verschillende risicogebonden maatregelen, die je als organisator bijkomend kan en/of moet nemen om specifieke risico’s te beheersen, beperken of weg te nemen. Denk aan maatregelen die je moet nemen ter preventie van brand, maar ook aan maatregelen die je kan nemen ter ondersteuning van slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Welke risicogebonden veiligheidsmaatregelen dienen nu jouw aandacht te krijgen? Ga naar Check je risico’s! om makkelijk en snel inzicht te krijgen in de belangrijkste risico’s van je bezoekers. Het Risicoanalysemodel en de Risico Quickscan -beiden ontwikkeld door het Onderzoekscentrum Publieke Impact (Karel de Grote Hogeschool)- bieden je wegwijs in bezoekersrisico’s en bijhorende veiligheidsmaatregelen. Met behulp van beide tools krijg je dus niet enkel meer inzicht in deze risico’s, maar word je ook wegwijs gemaakt in de vele maatregelen die je kan en/of moet nemen om met deze risico’s om te gaan.


Over deze site

Dit is een informatiewebsite ter ondersteuning van evenementenorganisatoren. Het is een handige startplaats voor wie als organisator meer wil weten over de veiligheidsmaatregelen die je kan en/of moet nemen om met bepaalde bezoekersrisico’s om te gaan.


navigate_next Basisveiligheidsmaatregelen
navigate_next Risicogebonden maatregelen navigate_next Risicogebonden maatregelen
navigate_next Check je risico's!

navigate_next Basisveiligheidsmaatregelen
navigate_next Risicogebonden maatregelen navigate_next Risicogebonden maatregelen
navigate_next Check je risico's!